Ревінь наразі є сезонним продуктом, багатий вітамінами А, К, має унікальний смак та є місцевим овочем (чи фруктом?) Ось певні цікаві факти про улюблений інгредієнт здорового десерту:

-Колір має значення. Колір плодоніжки визначає смак. Чим темніше червоне стебло, тим солодший ревінь

-Сам ревінь має два сезони збору на рік: початок року-лютий (вирощений у теплиці) та травень

-Зазвичай ревінь вважається овочем, але постанова суду Нью-Йорка в 1947 році зробила його офіційно фруктом у США

-Слово ревінь (rhubarb) походить від латинського слова «rhababarum», що означає «корінь варварів». Римляни позначали всіх, хто їв стебла, «варварами»

-Листя, прикріплені до стебла ревеня, отруйні, вони містять більше щавлевої кислоти, ніж люди можуть безпечно їсти, наслідками може бути нудота, подразнння очей та ін.

-Ревінь може досягати від 6 до 10 футів у висоту, хоча зазвичай типові садові сорти зазвичай менші

-Ревінь вирощували в Китаї і торгували в лікарських цілях ще в 16 столітті. Люди також використовували його для фарбування яєць, волосся або навіть для в’язання одягу

-Слово «ревінь» також може означати гучну суперечку; у 1940-х роках його часто використовували як опис уболівальників та гравців на бурхливих бейсбольних іграх. У 1930-х роках в театрі повторення слова «ревінь» сценічними артистами було використано для імітації фонової розмови

-Овоч (чи все ж таки фрукт?) витривалий і холодостійкий, тому, як правило, потрібно зробити щось дійсно шкідливе, щоб вбити його, після вкорінення.